Betrouwbare krachtstroom installatie

Verlangt u naar een ontspannende ervaring in uw eigen jacuzzi of sauna?Wilt u graag een oplaadpunt voor uw deur installeren nu u een elektrische auto heeft?Voor zowel een moment van ontspanning in uw eigen jacuzzi of sauna als het opladen van uw elektrische auto heeft u krachtstroom nodig.

Voordat u uw apparaten wilt gebruiken, is het van belang om krachtstroom te laten installeren. Bij het installeren van krachtstroom is het noodzakelijk om goed geïnformeerd te zijn. Het inschakelen van een professional voor het aanleggen van krachtstroom is daarom altijd aan te raden.

Welke apparaten maken gebruik van krachtstroom?

Om apparaten te laten werken die extra vermogen vereisen, is krachtstroom van 380 volt vereist. Krachtstroom wordt gebruikt door apparaten zoals warmtepompen, bepaalde elektrische fornuizen, zware machines in werkplaatsen en laadpunten voor elektrische auto's. Als je krachtstroom gebruikt, heb je een speciaal stopcontact met vier draden waar spanning op staat nodig, in tegenstelling tot de gebruikelijke 230 volt.

Het laten plaatsen van krachtstroom

Wanneer een expert krachtstroom in uw huis installeert, doorloopt hij verschillende procedures. Een monteur plaatst de krachtgroep achter de aardlekschakelaar. Indien uw woning nog een 1-fase hoofdschakelaar heeft, is het wellicht nodig deze te upgraden naar een 3-fasen hoofdschakelaar.

Bij een goede werking van de 3-fasen hoofdschakelaar, moet de aansluiting verzwaard worden door de netbeheerder. Wanneer er krachtstroom geïnstalleerd wordt, wordt er altijd gecontroleerd of de aardlekschakelaar en groep apart zijn. Bij het installeren van krachtstroom controleert de vakman of de aardlekschakelaar en groep apart zijn.

Indien u krachtstroom nodig heeft voor uw laadpaal, dient u vaak de kabel naar buiten te laten lopen. Een veelgebruikte methode om de kabel te beschermen, is door middel van een ijzeren omhulsel, wat de prijs wat doet stijgen. Houd er rekening mee dat krachtstroom niet altijd vereist is, afhankelijk van de behoeften van uw apparaten.

Bent u geïnteresseerd in het doen van een aanvraag?

Houd bij het aanvragen van een deskundige voor het installeren van krachtstroom onderstaande checklist in gedachten. Welke apparaten in uw woning hebben krachtstroom nodig? Waar wilt u elk apparaat neerzetten?Hoe ziet uw metersituatie eruit? In welk bouwjaar is uw woning gerealiseerd?

Om krachtstroom te installeren is het noodzakelijk om een gespecialiseerde elektricien in te schakelen. Voor een geslaagde installatie is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn en samen te werken met een ervaren expert. Voor een gepersonaliseerde prijsopgave kunt u contact opnemen met een professionele elektricien.

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1176

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Wat te doen bij overbelasting van de elektriciteit
> Hoe u uw huis duurzamer kunt maken
> Stappenplan voor een stroomstoring