Stappenplan voor een stroomstoring

Op het moment dat u aan het koken bent en alle stroom uitvalt, kan dat erg lastig zijn. Als u bezig bent met klussen in huis en opeens valt de stroom uit, kan dat erg lastig zijn. Op het moment dat er een stroomstoring plaatsvindt, komt dat nooit gelegen en wilt u dit zo snel mogelijk opgelost hebben.

Wat te doen als de stroom uitvalt bij het aanzetten van een apparaat

De eerste stap die u moet nemen bij een stroomstoring is het uitvoeren van de stekkerproef. Het uitvoeren van de stekkerproef is een simpele maar doeltreffende manier om een defect apparaat of elektrische aansluiting te vinden. Het uitvoeren van de stekkerproef neemt gemiddeld zo'n 10 minuten in beslag, maar dit kan iets langer of korter duren afhankelijk van de grootte van uw huis en het aantal apparaten dat u gebruikt.

Wanneer u hier niet bekend mee bent, is het verstandig om een elektricien in te schakelen. Let wel op: als het om een defect apparaat gaat, kan de rekening van de elektricien hoog uitvallen. Dit komt omdat de elektricien alsnog is langs geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Identificeer het defecte apparaat tijdens een stroomstoring

Zet alle groepen in de meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen. Verwijder alle opladers uit de stopcontacten in het hele huis. Heractiveer de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast.

Plaats de stekker één voor één terug in het stopcontact en schakel deze dan één voor één weer in. Wacht totdat het apparaat volledig is aangezet voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als de elektriciteit uitvalt wanneer u een apparaat aanzet, betekent dit dat dat apparaat de schuldige is.

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door de apparaten, dan is de installatie het probleem. Dan kunt u het beste een gecertificeerde elektricien inschakelen om het probleem voor u op te lossen. Begin er niet zelf aan aangezien het werken met elektriciteit risico's met zich meebrengt.

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1176

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Wat te doen bij overbelasting van de elektriciteit
> Hoe u uw huis duurzamer kunt maken
> Betrouwbare krachtstroom installatie