Wat te doen bij overbelasting van de elektriciteit

De groepenkast kan maximaal 3. 600 Watt aan stroom leverenIndien er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer vermogen dan de maximale capaciteit?Als dit gebeurt, zullen de stoppen eruit springen zodra alle apparaten tegelijkertijd aan staan

Wanneer er te veel stroom wordt gevraagd en dit niet geleverd kan worden, raakt de groep overbelast. Het kan voorkomen dat één groot apparaat te veel stroom vraagt en daardoor leidt tot overbelasting van de groep. Als de elektriciteit overbelast is, kunnen de draden en stekkers te warm worden wat brandgevaar met zich meebrengt.

Zodra het maximale vermogen wordt overschreden, zal de groep zichzelf uitschakelen om te voorkomen dat deze overbelast raakt. Hierdoor bent u beschermd tegen overbelasting, wat zorgt voor een veilig gevoel. Om dit te voorkomen is het daarom slim om de groepenkast uit te breiden met extra groepen zodat de apparaten over de groepen verdeeld worden.

Veilig koken op inductie

Een zeer milieuvriendelijke manier van koken is door middel van inductie. Hoewel deze kookplaat veel stroom vraagt, gaat er nauwelijks energie verloren tijdens het kokenproces. In tegenstelling tot gas, waarbij er veel meer gas verloren gaat, wordt er bij inductie nauwelijks energie verspild.

Voorkom overbelasting van uw elektriciteitssysteem bij plaatsen van zonnepanelen

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak kan het soms nodig zijn om uw groepenkast uit te breiden. Of er sprake is van de noodzaak tot uitbreiding hangt af van het soort omvormer dat bij de panelen hoort. Anders dan wat veel mensen denken, wordt bepaald of uw groepenkast moet worden uitgebreid door het type omvormer en niet het aantal panelen.

Laat uw elektrisch systeem upgraden door een gecertificeerde elektricien

Als u vaak te maken krijgt met stroomstoringen vanwege overbelasting van de groepenkast?Het advies luidt om de groepenkast uit te breiden met behulp van een erkende elektricien. Dit is niet iets wat u zelf moet proberen, omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1176

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe u uw huis duurzamer kunt maken
> Betrouwbare krachtstroom installatie
> Stappenplan voor een stroomstoring