Hoe u uw huis duurzamer kunt maken

U kunt verschillende aanpassingen aan uw huis doen om het duurzamer te maken, of het nu gaat om grote of kleine veranderingen. De elektricien kan u helpen bij het kiezen uit diverse mogelijkheden om uw huis te verduurzamen. U kunt overwegen om Led-verlichting, een elektrische kookplaat en zonnepanelen te installeren.

Waarom is elektrisch koken een energiezuinige optie?

Bent u van plan uw verlichting te vernieuwen of gaat u uw huis verbouwen?Aarzel niet langer en maak uw huis duurzamer door de verlichting aan te pakken. Maak uw huis duurzamer door Led-verlichting te laten plaatsen in elke ruimte.

Door Led-verlichting te installeren kunt u uw energieverbruik met wel 90% verlagen in vergelijking met gewone gloeilampen. Dit resulteert in kostenbesparingen op uw energiekosten, wat voor iedereen gunstig is. Led-lampen hebben bovendien een veel langere levensduur dan traditionele gloeilampen, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden.

Elektrisch koken

In principe kan elektrisch koken in elk huis plaatsvinden, maar vaak moeten er wel wat aanpassingen worden gedaan. Zoals de meterkast of de toevoer van stroom bijvoorbeeld. Het is van belang dat de meterkast voldoende stroom kan genereren voor het gebruik van de kookplaat.

Het niet uitvoeren van deze actie kan resulteren in een te hoge stroomvraag voor de elektrische kookplaat, wat kan leiden tot stroomuitval. Om dergelijke problemen te voorkomen, kunt u het beste een elektricien inschakelen om dit allemaal voor u te regelen. Het koken met elektriciteit resulteert in bijna geen verlies van elektriciteit, terwijl dit wel het geval is bij koken op gas.

Zonnepanelen: de sleutel tot een duurzamere woning

Voor een duurzamer huis kunt u overwegen om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Overweegt u duurzame aanpassingen voor uw huis? Het installeren van een elektrische kookplaat en Led-verlichting zijn goede keuzes. Het is essentieel dat u goed onderzoek doet naar de geschiktheid van uw dak voordat u zonnepanelen laat plaatsen.

Gemiddeld genomen heeft u ongeveer 15 zonnepanelen nodig om uw huis duurzamer te maken, maar dit aantal kan variëren afhankelijk van het type paneel en de afmetingen van uw dak. Het is gebruikelijk dat u het bedrag dat u in zonnepanelen investeert binnen 6 tot 8 jaar terugverdient. U moet er rekening mee houden dat regelmatig onderhoud aan de zonnepanelen noodzakelijk is voor een optimale opvang van zonnestralen.

Snel een medewerker spreken? Bel 010 600 1176

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Wat te doen bij overbelasting van de elektriciteit
> Betrouwbare krachtstroom installatie
> Stappenplan voor een stroomstoring